Vrh ponude
21

Mercedes će naredne sedmice predstaviti temeljito redizajniranu S-Klasu

Klix.ba
Najnaprednija luksuzna limuzina današnjice svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati naredne sedmice na Sajmu automobila u Šangaju (Kina).

Iako je bilo najava da će Mercedes svoju redizajniranu S-Klasu premijerno predstaviti na Sajmu automobila u New Yorku, u njemačkoj automobilskoj kompaniji odlučili su da svoj najveći i najluksuzniji model predstave na predstojećem Sajmu automobila u Šangaju koji svoja vrata otvara naredne sedmice.

Na posljednjem objavljenom zvaničnom teaseru Mercedes je pokazao izgled redizajniranih LED svjetala, a na fotografiji se može vidjeti da je redizajnirana i pozamašna maska hladnjaka. Na vrhu ponude opet će biti verzija S-Klase s "potpisom" Maybacha.

S obnovljenom S-Klasom stiže nekoliko potpuno novih dizelskih i benzinskih 6-cilindarskih motora. Pored novog biturbo V8 motora u ponudi će biti i hibridna verzija s povećanom autonomijom baterija i nekoliko najnovijih tehničkih rješenja s kojima S-Klasa već godinama ide korak ispred aktuelne konkurencije.

Veliki korak u ovom slučaju predstavlja i nekoliko najnaprednijih sistema za asistenciju vozaču s kojima će luksuzna Mercedesova limuzina biti poprilično autonomna u optimalnom prilagođavanju uslovima u saobraćaju. Pored ostalog, vozač će automobil (čija će LED svjetla noć pretvarati u dan) moći parkirati "daljinski" korištenjem pametnog telefona.