Noviteti
0

Lincoln Navigator K concept

Klix.ba
<b>Lincoln</b> je predstavljanjem superluksuznog SUV-a, <b>Navigator K concepta </b>najavio niz novih prestižnih edicija svojih serijskih modela.

Lincoln je na ovogodišnjem auto sajmu u New Yorku predstavio poboljšanu i prestižniju verziju svog popularnog SUV-a nazvanu Navigator K concept.

Navigator k concept naglašava i poboljšava kvalitete serijskog Navigatora kako u unutrašnjosti tako u vanjskom izgledu i opremljenosti. S polja, novog Navigatora ćete prepoznati po impresivnim 20-inčnim hromiranim felgama te isključivo “black ebony” crnoj boji. Monohromatska šema vanjskog izgleda je naglašena prepoznatljivom Lincolnovom maskom kojoj je u ovoj verziji podaren visoko polirani sjaj, te istim takvim retrovizorima i poliranim šipkama u području pragova koje su izvedene od nehrđajućeg čelika.

U unutrašnjosti fragmenti drveta su zamjenjeni svjetlijim satenskim površinama. Crni, debeli itison i crna podloga instrumenata su u efektnom kontrastu sa profinjenom kožom koja pokriva površine svih sjedišta i konzole. Ova unaprijeđenja unutrašnjosti dovode komfor u Navigatoru na zavidnu razinu jer je i u dosadašnjoj verziji pružao rijedak ugođaj.

U Ford Motor Co. dodatak K na ime Navigator nisu tek tako slučajno odabrali. Razlog pojave ovog slova je u bogatom historijskom nasljeđu sa Lincolnom. Još davne 1931. Lincolnova gama je obogaćena pojavom potpuno novog Model K. Ovaj model se pokazao itekako sposobnim za borbu pa čak i predvođenje na tržištu Američkih luksuznih automobila. Kao prekretnica i predvodnik potpuno nove game za 2003. Navigator K pokazuje potpunu moć Lincolna u segmentu superluksuznih automobila.