Prvo osvježenje
18

Hyundai predstavio obnovljeni Tucson: Popularni SUV sada je još privlačniji

Klix.ba
Hyundai Tucson u svojoj četvrtoj generaciji dostigao je zaista vrhunac popularnosti, te je jedan od najprodavanijih SUV modela u ovom segmentu na većini svjetskih tržišta, dok je u Bosni i Hercegovini već tradicionalno u vrhu klase. Sada je dobio prvo i veoma značajno osvježenje.

Obnovljeni Hyundai Tucson pokazuje dinamičniji izgled koji je usklađen sa najnovijim modelim ove marke, kao što je Kona i Santa Fe. Svoju evropsku premijeru redizajnirani Tucson trebao bi imati početkom 2024. godine, dok će tačne evropske specifikacije biti objavljene prije toga.

Redizajnirani Tucson nasljedio je srž dizajnerskog jezika trenutnog modela pod sloganom "parametrička dinamika“ dok se istovremeno razvija s profinjenijom i uvjerljivijom estetikom.

Sada prednja maska ​​ima snažne, uglaste linije u maski hladnjaka, nadopunjene parametričkim skrivenim svjetlima nalik draguljima. Branik i zaštitna obloga su preoblikovani i protežu se jedne na drugu stranu, stvarajući dinamičan i vizuelno snažan stav.

Redizajnirane aluminijumske felge dodatno naglašavaju dinamičnost automobila i poboljšavaju njegove ukupne proporcije. Zaštitna obloga nazad je horizontalno povećana i integrisana u okvir branika te tako stvara utisak šireg traga točkova. Elegantan, i kompaktan oblik zadnjeg dijela neprimjetno nalikuje prednjem dijelu, dajući osjećaj stabilnosti i ravnoteže.

Unutrašnjost novog Tucsona daje prednost prostranosti i praktičnosti, postignutoj horizontalnim dizajnom koji stvara osjećaj otvorenosti. Besprijekorna integracija naprednih tehnoloških elemenata osigurava skladan spoj funkcionalnosti i estetike.

Konstruisan sa evropskim kupcima na umu

Prije dva desetljeća, Tucson je ušao u segment SUV vozila u nastajanju i od tada se razvio u globalni bestseler. Njegova velika popularnost među evropskim kupcima raste iz generacije u generaciju, a prema globalnoj kompaniji za istraživanje automobilskog tržišta JATO Dynamics, Tucson je postao najprodavaniji automobil u segmentu kompaktnih SUV vozila u Evropi 2022. godine.

Zahvaljujući svom novom profinjenom dizajnu, naprednoj tehnologiji i dokazanom uspjehu novi Tucson je spreman za nastavak svog putovanja kao globalni lider SUV segmenta.

Osvježeni Hyundai Tucson u Bosni i Hercegovini možemo očekivati u prvoj polovini naredne godine, a treba naglasiti da je na prvim ofotgrafijama prikazan Tucson uređen prema specifikaciji za trište Koreje.

Vezani članci