Noviteti
0

Brabusov Mercedes-AMG C63 S raspolaže sa 650 KS

Klix.ba
Brabus će na Sajmu automobila u Ženevi, pored ostalog, premijerno predstaviti svoju verziju automobila Mercedes-AMG C63 S za koju kažu da je „čistokrvni vuk u jagnjećoj koži“. Ne sumnjamo.

Vjerovatno najpoznatija njemačka tuning kompanija, kada se spomenu automobili Mercedesa, za ženevske reflektore pripremila je beskompromisno dorađen Mercedes-AMG C63 S na čijoj su trovolumenskoj karoseriji svi karoserijski dodaci (prednji spojler, obloge pragova, difuzor zraka, zadnji spojler, otvori za hlađenje na blatobranima, kućišta retrovizora...) napravljeni od karbona.

Pored novog izduvnog sistema koji se završava atraktivno oblikovanim četverostrukim izduvnim završecima, Brabus je C63 S opremio i višestruko podesivim ovjesom, ali i novim kompletom 20-inčnih felgi na kojima kupci mogu birati adekvatne gume koje proizvodi Continental, Pirelli ili Yokohama.

Suština Brabusovih kreacija, na kojima već godinama nema trokrake zvijezde niti natpisa Mercedes, uvijek se sakrivala ispod poklopca motora. Očekivanja posebne klijentele širom svijeta nisu iznevjerena ni ovaj put, jer su inžinjeri Brabusa korištenjem novih turbo-punjača i rekalibrirane centralne upravljačke jedinice snagu 4-litarskog biturbo V8 motora podigli na 650 KS, što je skoro 140 KS više od standardne verzije. Uz dodatne konjske snage porasla je i vrijednost najvećeg obrtnog momenta koji sada iznosi 819 Nm.

Spomenuto je dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,9 sekundi, a njegova maksimalna brzina iznosi 322 km/h.