Noviteti
24

BMW M2 Coupe od marta i s paketom M Performance

Klix.ba
Paralelno s predstavljanjem zvaničnog sigurnosnog automobila za ovogodišnji MotoGP šampionat, BMW je za svoj model M2 Coupe predstavio paket M Performance.

Inspirisani detaljima koji krase MotoGP Safety Car M2, u BMW-u su u dio M Performance paketa koji se tiče karoserijskih detalja, a predviđen je za cestovni M2 Coupe, uključili prednje i bočne usmjerivače zraka, zadnji difuzor, kućišta vanjskih retrovizora, masku hladnjaka i zadnji spojler, a sve spomenuto napravljeno je od karbona.

"Tačku na i" stavljaju trobojne aplikacije koje već godinama predstavljaju BMW-ov M odjel.

Izrazio sportska atmosfera vidljiva je i u unutrašnjosti BMW-ovog Coupea visokih performansi kojeg pokreće trolitarski 6-cilindarski twin-turbo motor sa 370 KS, a među M Performance komponente spadaju posebni tepisi, papučice od nehrđajućeg čelika i jedan od dva ponuđena upravljača. Upravljač M Performance Pro obložen je kombinacijom kože i alkantare, a u opciji je i ugradnja informacionog "race" displeja u njegovom gornjem dijelu.

Među M Performance dodatke spada i podesivi ovjes s kojim se visina automobila od podloge može reducirati od 5 do 20 milimetara u odnosu na visinu standardnog M2. Uz višestruko podesive amortizere tu su i kapacitetnije kočne pločice s kojima se osigurava snažnije i preciznije kočenje, što će se najbolje osjetiti u uslovima na stazi gdje će do izražaja, definitivno, doći i M Performance dodatak s kojim se iz kabine može regulisati nivo zvuka izduvnog sistema.