Red Dot Award 2022.
62

Novi Peugeot 308 osvojio prestižnu nagradu za dizajn

Klix.ba
Najprestižnije priznanje za dizajn proizvoda, Red Dot Award 2022., nagradilo je novi Peugeot 308, prvi model s novim logotipom marke Peugeot, u kategoriji "Car and Motorcycle".

Pedeset članova međunarodnog žirija Red Dot Award, bili su impresionirani njegovom privlačnošću, prepoznatljivim stilom, kvalitetom dizajna i inovativnim i-Cockpitom. Svake godine ovi stručnjaci za dizajn nagrađuju "Design Excellence" u 51 kategoriji.

Kupci na svim kontinentima oslanjaju se na "Red Dot" kao garanciju kvalitete, pametnog dizajna i izvanredne ergonomije. Peugeot 308 je 7. model ove marke koji je nagrađen Red Dot prestižnom nagradom, koja je nastala 1955. godine u Njemačkoj, a koja je postala svjetska oznaka za najbolji dizajn.

Linda Jackson, CEO marke PEUGEOT ovom prilikom je rekla: "Ponosni smo što smo primili prestižnu nagradu Red Dot Design Award za novi PEUGEOT 308. Novi logotip simbolizira brigu i strast koji su uloženi u njegovo stvaranje: jedinstvenu privlačnost, završnu izrada, tehnološku izvrsnost, preciznost I inovativnost koju karakterizira dizajn. Ova nagrada, najprestižnija u pogledu dizajna proizvoda, pokazuje da smo napravili dobar izbor prilikom dizajniranja našeg vozila.”