Komentari (160)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Fino ste vi to sve skontali kao na zapadu.Ali kad vec tako kontate,hajde jos skontajte da i standardno osiguranje pokriva odstetu u slucaju kradje vozila.Ona ova automafija ostala bi bez posla,ne bi imala razloga da krade vozila i ucjenjuje vlasnike i trazi iznudu.Da ova bosanska obicna raja barem malo lakse dise kad ostavi automobil preko noci na parkingu.Ufff...izvinite,ja zaboravio da najveca mafija i drzi autoosiguranja i sjedi i donosi zakone...
Hahahaha e vlado jadna . Hajde ovo za udese podrzavam ali da pocetnici placaju duplo.. Ocito jos malo pa ce se samo vasa djeca vozati ista ona koja 80% skrive ove udese. Bar nam nabavite kako treba gradski prijevoz za utjehu.
Dobices uskoro kao utjehu povecanje PDV-a!Menadjeru Novalicu je to glavna stavka u ekonomskom oporavku
Pa taman da nam podignu i cijene karata :-D. Napredni smo mi i kada sve propada, pdv se povecava!
Sve od-do za ovu prvu registraciju...
Mnogi su u pravu vecinom svugdje u Evropi je ovaj zakon samo sto drugdje u Evropi neka minimalna plata iznosi NETO:900/1000 Eura a osiguranje kosta neki 500 do 600 Eura i ako 2-3 mjeseca prije isteka registracije pocnes stedjeti mozes lako skupiti za registraciju a ovdje kod nas u Bosni minimalna plata iznosi NETO:400 KM (jos razmisljas o tome hoces li dobiti platu) a placas punu policu osiguranja nekih 800 KM i ti nesmijes 2-3 mjseca nikako dirnuti platu da bi registrovao auto Po mojoj procjeni ovaj zakon je sranje ako se vec ravnaju sa Europom onda neka ravnaju i plate pa nece biti problema
nidje veze, ovaj sistem je postojao do rata, sad su kao otkrili toplu vodu... boze sacuvaj... a i sistem je prejak, registrujes auto na mamu, babu, zenu, nekoga ko ga i ne vozi i nemas problem...
Aman lopovluka, a ša mi što ne izazovemo, znači bezveze pare bacamo :D
Dobro, shvatili smo poentu. Samo nam još recite šta će biti sa razlikom para.
HvALA EFENDIJI KOJI SE OVOGA SJETI;; STO U EU VEC 50 God. fercera..uspjesno,,
stim sto na zapadu krece od nule i moras 12 god. voziti bez udesa, koji si skrivio, da bi se spustio na najnizu stavku(imao najveci popust/bonus).. zato i nema kurcenja i izivljavanja po ulicama. Ovi kompleksasi sto se kurce,, odu malo na sport.ispusu se i skontaju tad da su manji od makova zrna
Nista s tim necete postici nego zatvarajte babine sinove i oduzimajte vozila visestrukim prestupnicima, trkacima vozila pod presu.
Auuu, sad vidim na stranici agencije, ovo je nama naša borba dala..direktor agencije je Adnan Delic, sin našeg rahmetli Rasima Delica, čovjeka koji je ušao u historiju kao jedini General koji je postao zapovjednik vojsci koja ga je zarobila! No u ovom slučaju, Adnan Delić je bitnije što je Adnan Delić Visočak i kućni prijatelj sa vlasnikom VGT Osiguranja Halimom Zukićem...
Koja glupost ovo za prvu registraciju...pa ja vozim 20 godina, ni jednu saobracajnu nesrecu nemam a do sada su mi sva auta bila na ocu, majci ili supruzi. I sto lole ne uvedu bonus kakav, da mi savjesni platimo manje od tih 200 KM, ili da se nesto vrati ljudima u obliku dividende ili rabata nakon 3-4-5 ili godina koji voze? Sve su za zapada prepisali sta njima ide u korist...ja ne vidim nista ovdje vise sem extra profita koje ce zgrnuti osiguravajuce kuce....
Ako ste htjeli napraviti nešto da valja,urediti stanje,zašto odgovornim vozačina niste dali 20 posto popusta?Jašta će te.Opet šuplja i bezobrazluk,novi način za uzeti novac narodu,vozačima.
Drugim riječima, uplašenim pičkicama koji se pridržavaju propisa slobodno dajte popust, ali nas papke ne dirajte. Jesi li to htio reći? Jer inače ne vidim šta ti smeta - ili voziš pristojno i ne tiče te se, ili voziš kao kreten i poskupiće ti osiguranje - jednostavno.
Nova pravila vama na ruku.Odgovornima isto a neodgovornima malo više.Njima novac i nije neki problem tako da ste uveli strašna pravila.Obični,normalni vozači koji naprave udes a svakome se to može desiti pored jada koji ih je snašao i vi ih još nagradite,uzmite im mjeru..Potrudite se da još nešto izmislite kako uzeti novac sve bjednijem i kokuznijem narode,gadovi.
Koliko nas stariji vozača nije nikad napravilo nikakav prekršaj i redovno plaćamo premiju,koliko smo do sad platili premiju,a nikakvog popusta nemamo?Sa ovim se samo pune kase osiguravajućim kućama.
to je trebalo davno da se uvede, samo godina dana je malo. za bonus vozacima trebalo bi da bude 5 godina da nisu skrivili neku nesrecu tada bi placali manju premiju, a oni vozaci koji su imali udese placali bi vise premiju osiguranja.i plus starost auta, sto starije auto veca premija. da se uvede malo reda.
Evo tople vode otrkivene. Ovaj najnoviji sistem osiguranja je vrijedio sve do raspada Yu.
Glupost. Ne pravi se drzava od krova ka temelju. Dzaba ti evropski zakon o bezbijednosti saobracaja kada u banjaluckoj i zvornickoj regiji Bosnjaci ne mogu ostvariti prava zagarantovana Konvencijom o ljudskim pravima i slobodama. Dzaba ti zakon kad imas nepotizam i stele koje spasavaju "babine sinove na koki" da ne placaju kazne. Jos jedna u nizu gluposti.