Od sada tri paketa
0

Nova definicija nivoa opreme za sve Citroën automobile

Klix.ba
Citroën je redefinirao nivoe opreme svih svojih vozila, koja će od sada biti dostupna umjesto u pet, u tri verzije YOU, PLUS i MAX od kojih će svaka nuditi pet paketa opcija.

Obnovljeni prodajni asortiman Citroën vozila bit će transparentniji i jednostavniji. Time će se klijentu pružati bolje iskustvo kupovine, a istodobno će ovaj asortiman odražavati nove potrošačke trendove.

Novi nazivi osmišljeni su kako bi što više ispunili očekivanja kupaca fokusirajući se na ono što klijenti zapravo koriste. Posljedično, zbog veće transparentnosti, klijenti će imati bolje iskustvo s markom Citroën.

Citroënova želja da pojednostavi svoj prodajni asortiman vozila također će dovesti do konkurentnijih cijena i kraćih rokova isporuke zbog smanjenja raznolikosti koja stvara veću složenost. Ovakav pristup u potpunosti odgovara novim potrošačkim navikama, posebno u današnjem digitalnom svijetu, i želji marke da pristupi pravednijoj i uravnoteženijoj cjenovnoj politici u svim državama.

Važna novost u definiranju nivoa opreme Citroën vozila omogućuje da će za svaki model biti dostupna tri nivoa opreme za koje će se moći birati između najviše pet paketa opcija. Od sada će sve biti usmjereno na tri nivoa opreme YOU, PLUS i MAX, koji će zamijeniti dosadašnje izvedbe Live, Feel , Feel Pack, Shine i Shine Pack.

Ova promjena je stupila na snagu 1. septembra kao odgovor na zahtjeve klijenata i prodajne mreže za jednostavnijom i jasnijom ponudom.

Na primjer, tako prvi nivo opreme YOU sada pruža direktni pristup Citroënovom svijetu udobnosti sa serijskom opremom kao što je ovjes s progresivnim hidrauličkim graničnicima, dobra razina povezivanja uz 10" ekran na dodir i teško očekivane sisteme za pomoć u vožnji, kao što su zadnji parking senzori.

Kod nivoa opreme PLUS doživljaj Citroëna još je prisutniji zahvaljujući sjedalima Citroën Advanced Comfort, kameri za vožnju unazad i 18" aluminijskim felgama. Nivo opreme MAX nudi još više opreme koja olakšava život u vozilu poput hands-free pristupa i pokretanja, povezivog navigacijskog sistema, ekrana u visini očiju i prilagodljivog tempomata s funkcijom Stop & Go. Naravno, nije zaboravljen stil, pa su tu zatamnjena zadnja stakla i 18" felge s dijamantnom obradom.

Kako bi ponuda bila što jednostavnija, dostupno je najviše pet paketa opcija za svaki nivo opreme, a klijent i dalje može sam odabrati boju karoserije. Na temelju analize narudžbi i povratnih informacija klijenata Citroen se odlučio za ove pakete kako klijenti ne bi morali tražiti i birati između raznih dostupnih opcija koje najbolje odgovaraju njihovom profilu. Za modele C4 i C4 X tu je paket za tehnofile koji uključuje bežično punjenje, sistem Visio 360° za lakše parkiranje i sistem autonomne vožnje Level 2 s funkcijom Highway Driver Assist i također paket koji uključuje funkcije kao što je grijanje sjedala i volana.

Također, i dalje će biti dostupne ograničene serije koje će obogatiti ponudu u pravom trenutku. To će biti zadatak nove kolekcije Ë-SERIES u bliskoj budućnosti.