auto
0

Nissan na salonu automobila u Tokiju 2007.

FENA
Nissan Motor Co., Ltd., predstavit će na nadolazećem salonu automobila u Tokiju četiri izložbena vozila koja utjelovljuju nove i uzbudljive ideje za buduće modele. Četiri konceptna vozila uključuju Pivo 2 koji predstavlja novu povezanost između automobila i vozača, te Round Box kompaktni kabriolet za mlade koji svojim putnicima osigurava jedinstveni osjećaj brzine i uzbuđenja.

Na Nissanovom štandu bit će prikazana i vizija budućnosti odjela za istraživanja i razvoj kompanije, s posebnim naglaskom na postignućima na području 'Zaštite okoliša' i 'Sigurnosti'. Izlošci uključuju tehnologiju kompaktnih litij-ionskih baterija, kompaktni 3D motor, te dizajn novog 'pop-up' pokrova motora, kao i mnoge druge napredne sustave. Nissan će također izložiti, kao što je i obećao u listopadu 2001., proizvodnu verziju potpuno novog Nissan GT-R-a. Pregled GT-R-a bit će ob

Ekološki osviješteno, električno gradsko vozilo Nissan Pivo 2 ističe se svojim 'prijateljskim inovacijama' koje omogućavaju stvaranje nove povezanosti između vozača i automobila. Primjena brojnih najnovijih tehnologija vidljiva je u kompaktnom paketu koncepta Pivo, njegovom obliku bez presedana te kretanju koje još nije viđeno kod cestovnih vozila. Pivo 2 koristi robotskog agenta (RA) koji služi za povezivanje automobila i vozača budeći osjećaje naklonosti i povjerenja. Sa svojom kabinom koja se okreće za 360 stupnjeva, njegovim prednjim vratima kojima se može pristupiti iz bilo kojeg smjera – vrata se mogu okrenuti u susret putnicima koji ulaze u vozilo bez obzira gdje oni bili, osiguravajući im tako topao doček. Njegov Metamo sustav (promjenjiva geometrija) ne samo da naglašava praktičnost nego i doprinosi poboljšanim dinamičkim performansama i sigurnosti.

Kompaktni kabriolet Round Box (Rd-Bx) namijenjen je mladima i svim svojim putnicima pruža užitak u brzini Round Box predstavlja novi pogled na vožnju pod otvorenim nebom jednako usrećujući i vozača i putnike budući da svi oni u njemu jednako uživaju u vjetru, brzini i posebnoj visokospecijaliziranoj opremi jednostavnoj za upotrebu. Inovativni, interaktivni 'Play Catch' sustav koji vozaču omogućuje da različite zabavne sadržaje podijeli s ostalim putnicima. Užitku u brzini koji dijele svi putnici u vozilu doprinose i 'road surface' prozori, male staklene ploče smještene blizu tla s obje strane Round Boxa. Kroz te prozore putnici lako vide kako cesta brzo uzmiče pod kotačima vozila, a da pri tome nema nikakve opasnosti od dodira s cestom.

Nissan Intima je limuzina nove generacije za sofisticirane ljude s izraženim osjećajem za lijepo koji uživaju provoditi vrijeme u udobnom, profinjenom i elegantnom okruženju bilo da putuju sami ili s partnerom. Intima uvodi Nissanov koncept modernog življenja u novu dimenziju s unutrašnjošću koja poziva putnike u izvanredan svijet umjetničkih oblika, materijala i osvjetljenja. Suvozačevo sjedalo okreće se za 80° prema vani, kao da dočekuje i prati putnika u vozilo. Vanjski izgled u skladu je s umjetnički oblikovanom unutrašnjošću, zahvaljujući dizajnu koji kombinira linije oštrih rubova i organske pravokutne površine. Dojam visoke elegancije postignut je zahvaljujući izraženoj bočnoj liniji u obliku luka, dok kristalni izgled prednjih i stražnjih svjetala, maska i kotači ostavljaju dojam vrhunske kvalitete i profinjenosti koja podsjeća na draguljarski rad.

Nissan NV200 je inteligentni poslovni alat nove generacije, za aktivne profesionalce. Impozantni, robusni vanjski izgled koji udružuje dramatičnu prednju kabinu s tradicionalnim tovarnim dijelom u obliku kutije stvara upečatljivi oblik karoserije koji još nije viđen u klasi lakih dostavnih vozila. Unutrašnjost čiji dizajn spaja učinkovitost i ljudsku toplinu pravo je osvježenje za putnike koji odlaze ili se vraćaju s posla. U prilagodljivom se tovarnom prostoru nalazi jedinstveni viseći kontejner u koji se mogu smjestiti različite stvari potrebne za posao. Viseći spremnik je podijeljen u prilagodljive police i kutije za učinkovito pospremanje različite profesionalne opreme, materijala, radnog alata i uređaja. Izložbeni NV200 posebno je opremljen za potrebe profesionalnog oceanskog fotografa. U radnom se prostoru nalazi daljinski upravljan nosač kamere, kao i oprema za organizaciju i obrađivanje fotografija i slika na terenu.