Veoma tražen model
40

Na prodaju R34 Nissan Skyline GT-R koji je vozio Paul Walker

D. B.
Nissan Skyline je "tražena roba" na tržištu automobila, a to se odnosi i na generaciju R34. Jedan poseban primjerak koji je vozio preminuli glumac Paul Walker ponuđen je na prodaju.

Kada je riječ o modelu R34 Nissan Skyline GT-R, proizvedeno je svega 11.578 primjeraka. Zahvaljujući filmovima "Fast and Furious", model se usko povezuje s preminulim glumcem Paulom Walkerom, a jedan primjerak za čijim je upravljačem bio sada traži novog vlasnika.

Treba reći da automobil nije bio u Walkerovom vlasništvu, nego mu ga je ustupila kompanija MotoRex, kao i neke druge modele.

Automobil je prešao nešto više od 34.000 kilometara, a većina se "pripisuje" upravo Walkeru. Radi se o V-Spec II modelu koji pokreće slavni 2,6-litarski twin-turbo motor koji "zvanično" razvija 276 KS, ali se zna da je ta snaga znatno veća. Također, snaga motora s eprenosi na sva četiri točka, a motor je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem i stražnjim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem.

Automobil posjeduje karbonski poklopac motora, krući ovjes, Volk felge, Trust izduvni sistem, Momo upravljač, Nismo ručicu mjenjača, Greedy hladnjak i Sparco sigurnosne pojaseve u četiri tačke za vozača.

Cijena nije javno objavljena, ali s obzirom na popularnost modela i činjenice da ga je vozio Walker, definitivno neće biti dostupna svima.