Jedan iz dnevnog boravka
4

Na aukciju ide Ferrari LaFerrari koji je prešao samo 1.477 kilometara

E. L.
Prema procjenama aukcijske kuće RM Sotheby's, novi vlasnik će za Ferrarijevo hibridno čudovište morati da izdvoji više od sedam miliona dolara.

Ferrarijev odgovor na ultrasportske hibridne modele McLarena (P1) i Porschea (918 Spyder) proizvodio se od 2013. do 2016. godine, a jedan od ukupno 500 proizvedenih modela LaFerrarija u Coupé verziji čeka novog vlasnika koji će ga, nadamo se, voziti.

Prvi vlasnik/investitor automobil je kupio 2016. godine i od tada do danas s njim je prešao manje od 1.500 kilometara, a jedinstvena tamnocrvena boja karoserije (Vinaccia) detalj je koji njegov LaFerrari Coupé odvaja od ostatka društva.

Ferrarijevog predstavnika iz čuvenog "Svetog Trojstva“ (kojem pripadaju spomenuti modeli McLarena i Porschea) pokreće centralno smješten 6,3-litarski atmosferski V12 motor F140 koji u kombinaciji s elektromotorom/KERS sistemom proizvodi 963 KS i 900 Nm obrtnog momenta, što je dovoljno da dvosjed od 0 do 100 km/h stigne za manje od tri sekunde i razvije 350 km/h.

Za prijenos snage na zadnju osovinu zadužen je 7-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila, a sretnici koji su LaFerrari kupili u Ferrariju tada su za njega morali da izdvoje oko 1,5 miliona do