auto
29

Mercedes-AMG objavio promotivni video za svoje modele

Klix.ba
Mercedes-AMG je objavio novi video kojim promoviše svoje modele visokih performansi.

Sportski automobili su "zaplesali" driftajući u tamnom i mokrom hangaru. Osim sedana i coupea, tu su i kompanijini SUV-ovi, koje predstavljaju G65 AMG i GLE 63 AMG, a tu je GLE63 AMG S Coupe.

Trenutno AMG porodica koristi šest različitih motora. Osnovni je 2,0-litarski motor s turbopunjačem, najsnažniji četverocilindrični agregat na svijetu koji koristi A45 AMG, CLA45 AMG i GLA45 AMG. Ovo je jedini četverocilindrični AMG motor, a postoji i samo jedan šestocilindrični 3,0-litarski V6 biturbo motor.

Najsnažniji u ponudi je 6,0-litarski V12 biturbo motor koji pokreće S65 Sedan, S65 Coupe, S65 Cabriolet, G65 i SL65 AMG modele. Ovaj motor razvija 621 KS, a luksuzni sedan S65 od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,2 sekunde.

Naravno, efikasni mjenjači su izuzetno važni, a Mercedes-AMG ponosno ističe da njegovi mjenjači posjeduju četiri moda vožnje i dual ili multi-clutch tehnologiju.

Snaga se prenosi na AMG Performance 4MATIC sistem pogona na sva četiri točka, koji je za 35 posto lakši u odnosu na druge slične sisteme.

Vezani članci