Nevjerovatan projekt
16

Limuzina napravljena od aviona ide na aukciju, pokreće je GM-ov V8 motor

D. B.
U Indiani će u junu ove godine biti održana aukcija na kojoj će biti prodana limuzina napravljena od malog aviona.

Radi se o zaista nevjerovatnom projektu koji je baziran na avionu Learjet, a koji je modificiran i pretvoren u limuzinu s 8,1-litarskim GM-ovim V8 motorom. Unutrašnjost je izuzetno luksuzna i izgleda poput autobusa za zabave.

Aluminijski trup aviona je morao biti ojačan čeličnom šasijom i strukturama koje povećavaju sigurnost te omogućavajulimuzini da se nosi s opasnostima koje donosi putovanje cestom. Osim velikog V8 motora, limuzina nazvana Limo-jet ima i velike 28-inčne naplatke.

U ovu nesvakidašnju limuzinu se ulazi stepenicama, ispred vozača je armaturna ploča preuzeta od GM-ovog kamioneta, dok su za putnike namijenjena bočno okrenuta sjedišta sa sigurnosnim pojasevima. U limuzini navodno ima dovoljno mjesta za 18 osoba, a njena unutrašnjost je opremljena vrhunski osvjetljenjem i audio sistemom. Također, u stražnjem dijelu je veliki TV ekran. Također, u kućištima gdje su bili motori nalaze se zvučnike putem kojih se može puštati zvuk mlaznog motora.

Aukcija će biti održana u Indiani između 23. i 28. juna, a uz avion ide i prikolica te Chevrolet Silverado 2500HD iz 2015. godine.