Pravi dragulj
17

Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II ide na aukciju, očekivana cijena do 110.000 dolara

D. B.
cijenjeni jeste Lancia Delta HF Integrale Evoluzione II, a primjerak ovog modela će uskoro biti prodan na aukciji u SAD-u.

Evoluzione II je model koji se pojavio godinu dana nakon što se Lancia prestala takmičiti u reliju s Deltom HF Integrale te je odmah postao hit. Primjerci u odličnom stanju se pojavljuju povremeno na tržištu, uglavnom su crvene ili crne boje, a ovaj je jedan od svega 215 primjeraka u Blue Lagos plavoj boji.

Automobil će biti prodan na aukciji RM Sotheby's, a poznato je da je iz fabrike izašao 27. aprila 1994. godine te dostavljen kupcu u Njemačkoj. Za cestovnu upotrebu je registrovan 21. aprila 1995. godine, nekoliko godina je proveo u Njemačkoj, potom je uvezen u Italiju, a u konačnici 2018. godine u SAD.

U unutrašnjosti su Recaro sjedišta presvučena krem kožom, a automobil ima i klima uređaj što je rijetkost u Lancijinim modelima iz tog vremena. U aprilu prošle godien je zamijenjen akumulator, ulje, remenje i filteri, auz automobil dolazi rezervni točak, alat, dva ključa i servisna knjiga.

Očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 90.000 i 110.000 dolara.