Za novogodišnje praznike
29

Lamborghini Huracan ukrašen s 30.000 LED dioda

D. B.
Oni koji poznaju influensere iz svijeta automobila možda su čuli za Alexa Choija. Mladi entuzijast i vlasnik egzotičnih automobila možda je najpoznatiji po svom Lamborghini Huracanu, no posjeduje i McLaren 720S koji je prošle godine ukrasio novogodišnjim sijalicama. Međutim, ove godine je došao red na Huracan, koji je ukrasio sa oko 30.000 RGB LED dioda.

Ovim svjetlosnim ukrasom se upravlja preko nekoliko različitih upravljača, koji omogućavaju njihov sinhronizovani rad. Diode prekrivaju gotovo svaku vanjsku površinu Huracana, uključujući stražnje krilo i otvor na krovu.

Detalja o procesu instalacije nema, no bez sumnje je bio zahtjevan i dugotrajan.

Choi je s automobilom krenuo u vožnju nakon što je dobio "zeleno svjetlo" od svog advokata, koji je provjerio da li njegov klijent krši neki od zakona.

Iako je u Los Angelesu Choi imao problema s policijom zbog LED dioda, ove godine je organizovao okupljanje 20 svojih pratioca koji su također ukrasili automobile. Potom su se uputili prema planinskim cestama izvan Los Angelesa, gdje su snimili sjajan sadržaj.

U jednoj od scena su se okupili u veliki krug te su jedan po jedan ulazili svojim automobilima u centar i tako se zabavljali.