auto
69

Jaguar Land Rover dolazi na tržište BiH, ambasador Ferguson na prvoj test vožnji

FENA
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Ambasador Velike Britanije u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson izveo je danas u Sarajevu prvu zvaničnu test vožnju "jaguara" povodom dolaska jednog od najvećih britanskih proizvođača automobila, renomirane firme "Jaguar Land Rover" na tržište BiH.

"Jaguar Land Rover" na bosanskohercegovačko tržište ulazi putem novoimenovanog uvoznika i distributera, firme Auto centar Betanija, koja je već duži niz godina prisutna na tržištu BiH zastupajući druge automobilske marke.

Ujedinjeno Kraljevstvo, istakao je Ferguson, jedan je od najnaprednijih i najvažnijih proizvođača automobila koji u istraživanje i razvoj automobila ulaže više nego bilo koja druga evropska zemlja.

"Jaguar naglašava ono najbolje u britanskoj inovaciji, radu i kvalitetu, od stajlinga i dizajna do osjećaja i ritma motora, svaki dio je jedinstveno britanski", istakao je britanski ambasador.

Dodao je da ovo ulaganje za njega znači glas povjerenja u BiH te da će Ambasada Velike Britanije u BiH nastaviti da radi sve što je moguće da podrži potrebne reforme da bi se osigurala sjajna ekonomska budućnost BiH.

Generalni menadžer Auto centra Betanije Muhamed Ganić smatra da će BiH dobiti jedan od najmodernijih autosalona u regiji koji se trenutno gradi po najvećim i jako strogim standardima "Jaguara i Land Rovera".

Naglasio je da kroz saradnju britanske ambasade i Auto centra Betanije žele realizirati zacrtane ciljeve i svojim kupcima pružiti priliku da isprobaju jedinstvenost i ekskluzivnost brendova kao što su "jaguar" i "land rover".