Za tanje novčanike
25

Iz Škode stigle prve skice nove generacije modela Rapid

E. L.
Nova generacija Škodinog trovolumenskog modela Rapid trebala bi biti odlična alternativa za sve kojima je veća Octavia preskupa.

I dok su svi pomislili da je priča oko modela Rapid završena s nedavnim dolaskom na scenu modela Scala, kojim češka automobilska kompanija pod okriljem VW-a svoje mjesto pod suncem traži u C segmentu, u Škodi očigledno misle drugačije.

Na prvim skicama koje potpisuju Škodini dizajneri može se vidjeti kako bi trebao izgledati novi Rapid čija trovolumenska karoserija asocira na smanjeno izdanje nove Octavije, a automobilu će se obradovati kupci čiji budžet ne dopušta velika izdvajanja za automobil. Recept po kojem Dacia već godinama proizvodi (i uspješno plasira) svoje modele.

Iz Mladá Boleslave za sada nema mnogo detalja o novom budžetskom modelu, ali se očekuje da će i Rapid sa sobom donijeti poznatu mehaniku i prepoznatljive elemente koji krase Škodine aktuelne modele. U opciji, navodno, ostaje i verzija s pet vrata koja je uz prethodni Rapid nosila naziv Spaceback.