Maksimalna ocjena za sigurnost
0

Hyundai i40 jedan od najsigurnijih u segmentu

Sarajevo-x.com
Najnoviji Hyundai, model i40, osvojio je maksimalne ocjene za sigurnost, 5 zvjezdica, od strane nezavisne organizacije za ocjenjivanje sigurnosti automobila EuroNCAP. Prema pojedinačnim rezultatima, Hyundai i40 jedan je od najsigurnijih automobila u segmentu.
Hyundai i40 je peti zaredom Hyundai model koji postiže najbolju ocjenu na ovom rigoroznom programu testiranja sigurnosti, a modeli prije njega koji su postigli identičan rezultat su ix20 iz B segmenta monovolumena, i20 iz supermini segmenta, i30 hatchback i ix35 SUV iz C segmenta.

Hyundai i40 je pokazao izuzetne rezultate u svim segmentima testiranja. Kod “zaštite odraslih putnika” Hyundai je dobio odlične ocjene od 92% čime je nadmašio i rezultate konkurenata poput Peugeota 508, Toyote Avensis, VW Passata, Škode Superb, Mazde 6 i Citroena C5. Hyundai i40 pokazao je odlične rezultate i u drugim segmentima kao što su “zaštita djece” i “sigurnosni sistemi” sa ocjenom od 86%.

Hyundai, kako je najavljeno, u Evropi ima velike planove sa novim adutom u popularnom D segmentu, a planirana godišnja prodaja na Starom kontinentu iznosi 60.000 primjeraka. Novi Hyundai svakako će pomoći dodatnom rastu prodaje ove marke na evropskom tržištu gdje Hyundai danas ima 2,8% tržišnog učešća sa konstantnom tendencijom rasta. Prema zvaničnim rezultatima agencije ACEA, Hyundai prodaja u Europi za prvih šest mjeseci 2011. raste za 9,1%, dok ukupno tržište bilježi pad od 1,8%.

Hyundai i40 na tržištu BiH zvanično će biti predstavljen 13. septembra 2011. godine, kada će krenuti i zvanična prodaja. Model je dizajniran i konstruisan u Evropi kako bi zadovoljio i nadmašio evropske standarde poimanja automobila. Osim atraktivnog dizajna odlikuje ga praktičnost i najnovija tehnološka dostignuća.

Kao i svi drugi Hyundai modeli i Hyundai i40 dolazi sa trostrukom brigom na tržištu (pet godina garancije, pet godina mobilne garancije, pet godina preventivnih pregleda), naravno besplatno.