Legenda Formule 1
122

David Coulthard najavio Red Bull Showrun: Sarajevo je osvojilo naša srca, biće nezaboravno

D. B.
Foto: David Coulthard (Sebastian Marko/Red Bull Content Pool)
Foto: David Coulthard (Sebastian Marko/Red Bull Content Pool)
Nekadašnji vozač Formule 1 i legenda Red Bull Racinga, David Coulthard, poslao je srdačnu poruku kojom je najavio održavanje velikog i značajnog događaja pod nazivom Red Bull Showrun, a koji je zakazan za 9. juni u Sarajevu.

Coulthard je imao bogatu karijeru u Formuli 1, upisao je 13 pobjeda te se 62 puta popeo na pobjedničko postolje, a nakon što je završio s utrkama, ostao je dio velike porodice Red Bulla. Događaj u Sarajevu najavio je biranim riječima i s velikim uzbuđenjem.

"Ljubitelji automobilizma, imam sjajne vijesti za vas. Pripremite se, Red Bull Showrun stiže u srce Bosne i Hercegovine, u prelijepi grad Sarajevo. Uzbuđen sam što mogu najaviti da ćete 9. juna svjedočiti snazi i preciznosti Oracle Red Bull Racinga dok bolid Formule 1 bude u centru pažnje u srcu Sarajeva. Rijetka je i velika čast što možemo birati samo mali broj gradova u svijetu, a ove godine je to Sarajevo, koje se pridružuje elitnoj ligi od samo devet izabranih destinacija. Grad Sarajevo je osvojio naša srca svojom bogatom historijom, kulturom, a toplina vašeg naroda će učiniti ovaj događaj još posebnijim jer Red Bull Showrun nije tipični trkački događaj. To je vrhunski spektakl, spoj motosporta, uzbuđenja i muzike u nezaboravan show za fanove. Stoga, zabilježite datum i pripremite se za stvaranje uspomena koje će ostati u vašim srcima u godinama koje dolaze. Vežite se, biće nezaboravno", poručio je Coulthard.

Još jednom podsjetimo, Red Bull Showrun će biti održan u Sarajevu 9. juna, očekuje se tradicionalno bogat program, a spektakl će posmatrati desetine hiljada ljudi. Najveća atrakcija će biti bolid Formule 1, koji će demonstrirati svoju snagu na sarajevskom asfaltu.