Idealan za provode
33

Cadillac Escalade pretvoren u limuzinu košta 220.000 dolara

D. B.
Ako Cadillac Escalade ESV nije dovoljno prostran za nečije potrebe, onda bi njegova pomalo bizarna limuzinska verzija mogla biti rješenje.

Riječ je o izrazito dugom SUV-u koji je proizvela kompanija Pinnacle Limousine Manufacturing specijalizovana za produživanje najboljih automobila svijeta. Primjerak na fotografijama je produžen za dodatnih 200 inča (508 cm), što je pomalo bizarno jer je Escalade prije modifikacija bio dug 538,2 cm.

Limuzina je lakirana u perla bijelu boju, a krasi je dosta hroma uključujući felge. Unutrašnjost je tek posebna priča, u potpunosti je promjenjena te je dobila kožom presvučene klupe idelne za veće grupe ljudi. Opremljena je dramatičnim ambijentalnim osjetljenjem te je dovoljno "živa" da parira najboljim noćnim klubovima. Posjeduje TV ekrane, fantastično ozvučenje i stanicu za pravljenje različitih pića.

Vozač je odvojen od ostatka limuzine, ali je i on smješten u luksuznu kabinu presvučenu kožom i ukrašenu drvetom. Limuzina je dobila vrata u Teslinom stilu koja omogućavaju lakši ulazak. Ispod haube se nalazi standardni 6,2-litarski V8 motor koji razvija 420 KS i 624 Nm obrtnog momenta.

Limuzina je prešla manje od 2.000 kilometara, a prodaje se po cijeni od 220.000 dolara.