Jesu li pretjerali?
3

Mansoryjev Cadillac Escalade je na 26-inčnim točkovima

E. L.
Za prvi projekt na temu Cadillaca u Mansoryju su odabrali "full-size“ SUV Escalade, a detalj koji ponajviše upada u oči su impozantne felge na kojima su gume 295/30 R26.

U šarolikoj ponudi tuning kompanije Mansory odnedavno su i automobili koje proizvodi Cadillac, a za osnovicu prvog projekta na temu američkih automobila odabran je veliki SUV Escalade pete generacije koji je premijerno predstavljen 2020. godine.

I dok se standardni Escalade isporučuje na 22-inčnim točkovima, u njemačkoj tuning kompaniji (oko čijih se mnogobrojnih kreacija uveliko lome koplja) odlučili su da 5,38 metara dugog američkog „diva“ postave na 26-inčne crne felge na kojima su asfaltu okrenute gume dimenzija 295/30.

Pogled na veliku "obuću“ u sjenu je gurnuo nekolicinu karbonskih karoserijskih komponenti, a u Mansoryju su zavirili i ispod velikog prednjeg poklopca gdje se krije 6,2-litarski atmosferski V8 motor koji razvija 420 konjskih snaga i 623 Nm najvećeg obrtnog momenta. Dodatnih 41 KS i skoro 30 Nm obrtnog momenta rezultat su zahvata koji je uključio i dorađen izduvni sistem s četverostrukim završecima.

Mansory priprema dorade i na najsnažnijoj Escalade verziji (V) čiji 6,2-litarski V8 motor potpomognut mehaničkim kompresorom standardno razvija 682 KS i 885 Nm obrtnog momenta i realno je očekivati da će njihovu verziju pokretati više od 700 "konja“.

Vezani članci