Nastavak takmičarskog programa
0

Audi predstavio TT za GT4 seriju

Sarajevo-x.com
Audi očigledno želi žestoko napasti tržište sportskih automobila. Prije samo dvije sedmice je predstavljen TT-RS SP4T prototip, a sada je oktivena i takmičarska verzija modela TT pod oznakom GT4.

Peterostrostruki osvajač Le Mansa Frank Biela je jedan od prvih koji je vozio ovaj automobil.

Audi TT GT4 je razvijen u kućnom sportskom odjelu "Quattro GmbH", a opremljen je ojačanom karoserijom, sigurnosnim kavezom, ojačanim rezervoarom za gorivo i drugim modifikacijama koje su potrebne za automobil namjenjen takmičenjima ove serije.

Iz kompanije nisu objavljenje detaljne specifikacije motora, ali se vjerovatno radi o 2,5-litarskom TFSI motoru sa 335 KS koji je uparen sa S-tronic mjenjačem i diferencijalom sa ograničenim proklizavanjem. Automobil je opremljen i modifikovanim vješanjem sa podesivim amortizerima, kao i sa 18-inčnim aluminijskim naplatcima.

Vanjski izgled je usvojio prednji i zadnji branik, kao i zadnji spojler od produkcijskog modela Audi TT-RS. Kako bi se smanjila težina, vrata, poklopac motora i prtljažnika su izrađeni od ojačane plastike, a postavljeni su i plastični prozori.

Iako je ovaj automobil proglašen konceptom, jasno je da će uskoro biti ponuđen na tržištu takmičarskih automobila, i to po cijeni koja za azijsko i evropsko tržište iznosi 120.000 eura.