Uspješna godina
0

ASA Auto daje 4 godine garancije na Audi i VW vozila

Sarajevo-x.com
ASA Auto: Godišnji promet povećan za 13 posto
ASA Auto: Godišnji promet povećan za 13 posto
Kompanija ASA Auto, koja se bavi prodajom novih automobila na tržištu BiH, prošle godine ostvarila je promet od oko 140 miliona KM, što je za oko 13 posto više nego 2009, rekao je danas direktor kompanije Senad Olovčić.

Olovčić je istakao da je, kada je riječ o prodaji putničkih automobila, prošle godine ostvaren blagi rast od tri posto u odnosu na 2009, čemu su zaslužni uvoznici koji su u BiH imali jako dobre uslove za kupovinu novih vozila.

Prema njegovim riječima, ono što malo zabrinjava jeste činjenica da tržište privrednih vozila i dalje bilježi pad od 18 posto u odnosu na 2009. godinu, dok u odnosu na 2008. bilježi rekordan pad od 63 posto, što pokazuje lošu ekonomsku situaciju u BiH.

"Mi smo ostali lider kada je riječ o prodaji automobila na tržištu BiH, sa više od 40 posto u putničkom programu i više od 30 posto kada je riječ o komercijalnom programu", izjavio je Olovčić na konferenciji za novinare u Sarajevu. 

On je naveo da je prošle godine na tržištu BiH učešće automobila marke Skoda 22 odsto, Volkswagena 14 posto, Audi 3,3 posto, te Seat sa oko 1,5 posto, te dodao je 2010. godina stabilizacije kada je riječ o prodaji automobila.

Rukovodilac postprodaje ASA Auto Erdal Čorbo rekao je da od 1. januara kupci Audi i Volkswagen automobila imaju četiri godine fabričke garancije na putnička vozila, umjesto dosadašnjih dvije godine.

Čorbo kaže da se ASA Auto odlučila na ovu novinu, jer ima povjerenje u kvalitet automobila koji prodaje, te da osiguraju dodatnu prednost za kupce.
"Četvorogodišnja garancija na jedan novi način stavlja kacenat na kvalitet Volkswagen i Audi vozila, a za kupce predstavlja dodatnu predost", istakao je Čorbo, dodajući da je ograničenje 120.000 pređenih kilometara, s tim da u prve dvije godine nema ograničenja na kilometražu.