Odluka iz Fiata
0

Alfa Romeo nije na prodaju

Sarajevo-x.com
Zvaničnici talijanske kompanije "Fiat" su poručili da brend Alfa Romeo nije na prodaju i da ne postoji novac zbog kojeg bi promijenili svoju odluku.

Šef "Fiata", John Elkann, rekao je novinarima na sajmu automobila u Detroitu da kompanija ima velike planove za Alfa Romeo, uključujući prodaju u SAD-u od 2012. godine. Prodaja ovih automobila je značajno opala sa 300.000 jedinica godišnje. Zabilježen je pad prodaje od gotovo 40 posto. Uprkos tome, VW grupa je pokazala interes za kupovinom.

Šef VW-a, Martin Winterkorn, na pariškom je sajmu automobila priznao interes za kupovinu Alfe ukoliko "Fiat" pristane na prodaju.

"To je predivan brend, ali su motori i sistem suspenzije problematični. Siguran sam da bi mi Alfu Romeo mogli vratiti na put stare slave".

Direktor "Fiata", Sergio Marchionne, je rekao da je previše novca uloženo, te da ne mogu tek tako prodali Alfu. On je dodao da će model Giulia vjerovatno biti prvi koji će se naći na američkom tržištu, a postoji mogućnost i da automobil bude tamo i proizveden.