auto
0

Acura TL A-SPEC

Klix.ba
Acura TL A-SPEC je koncept visoko performansnog luksuznog sedana, a biti će predstavljen na Los Angeles Auto Showu.

Koncept TL A-SPEC je zasnovan na velikoserijskom modelu TL, a koji je u stvari američka verzija nove Honde Accord.

Na konceptu je promjenjeno mnogo stvari, a prvi u nizu je bio ovjes. U odnosu na serijski model trag točkova je proširen za skoro 5 centimetara, a montirane su ogromne 21 inčne felge od lake legure.

Na polju dizajna je urađeno također dosta posla kako bi se poboljšao utisak snažnog i sportskog automobila. Najupečatljivija je nova prednja maska i odbojnik sa naglašenijim logom Acure. Na drugom kraju karoserije u oči upada izmijenjeni poklopac prtljažnika na kojem je primjetan i integrisani spojler kojem je zadatak naravno povećanje sile pritiska na zadnju osovinu.

Da izgled nije bez razloga u ovoj mjeri sportski nastrojen govori i činjenica da se ispod haube krije 3.2 litreni V6 agregat koji ispoljava brutalnu snagu od punih 300 KS. Ovo povećanje snage se može zahvaliti modificiranom usisu i ispuhu zraka, te naravno obimnim zahvatima na samom motoru.

U unutrašnjosti se ne gubi sportski duh, te se u potpunom skladu sa namjenom ističe sportski kokpit presvučen u crvenu Matador kožu. Pored kože tu su i nezaobilazni elementi izvedeni od skupih materijala kao što su kevlar, aluminij i karbonska vlakna.