Trener Sarajeva
35

Rožman potvrdio loše vijesti o defanzivcu i najavio sutrašnji meč: Ne dozvoljavam opuštanje

N. M.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nogometaše Sarajeva sutra (petak) na Koševu očekuje utakmica 31. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a u goste im stiže Zvijezda 09, ekipa koja je već zvanično ispala iz društva najboljih.

Bordo tim je, s druge strane, na korak od osiguravanja plasmana u Evropu, ali trener Simon Rožman kaže da je završnica sezone bez obzira na sve osjetljivo razdoblje.

"Idemo prema kraju sezone. Ovo je osjetljivo razdoblje, gdje ne dozvoljavam bilo kakvo opuštanje. Završnica je jako bitna za mene i bitno mi je kako ekipa završava sezonu", rekao je Rožman.

Potom je potvrdio loše vijesti o mladom beku Sarajeva Tariku Kapetanoviću, koji je na posljednjem meču protiv Sloge zadobio tešku povredu koljena. Sada ga čeka dug oporavak.

"Svi igrači su zdravi osim Kapetanovića. Pregledi su utvrdili da je koljeno stradalo i želimo mu sve najbolje u procesu rehabilitacije", istakao je Rožman, koji nije precizirao koliko dugo će Kapetanović biti van stroja.

S velikim poštovanjem je govorio o Zvijezdi 09.

"Sada se svi znamo između sebe. Oni su zadnji na tabeli, ali žele se nadigravati i respektabilna su ekipa. Kući smo uvijek igrali na dobrom nivou i nema prostora za kalkulacije i opuštanje. Svi koji su zdravi i spremni boriti se za ovaj klub napravit će sve da tri boda ostanu kući", zaključio je Rožman.

Utakmica Sarajeva i Zvijezde 09 igra se u petak od 20 sati na Koševu, a prijenos je na Areni Sport.