Istraga u toku
22

Zatraženo sankcionisanje banjalučkih policajaca zbog propusta u slučaju Davida Dragičevića

Klix.ba
Foto: A. P./Klix.ba
Foto: A. P./Klix.ba
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač zatražio je danas od Direktora policije Darka Ćuluma da preduzme mjere prema policijskim službenicima Policijske stanice Banja Luka - Lauš.

Mjere su zatražene iz razloga jer nisu blagovremeno preduzeli potrebne radnje u vezi sa prijavom od 18. marta 2018. godine da je nepoznato lice izvršilo krivično djelo „Krađa“ u ulici Velibora Janjetovića broj 11.

Nakon izlaska na lice mjesta od strane postupajućeg inspektora, isti je okvalifikovao djelo kao krivično djelo „Krađa“, te konstatovao da nema potrebe za vršenjem uviđaja, saopćeno je iz MUP-a RS.

Nakon izvršene analize predmeta, uočeni su propusti u radu na ovom predmetu od strane postupajućeg inspektora, zamjenika komandira za poslove kriminaliteta i komandira Policijske stanice Lauš, koji nisu preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti na vršenju uviđaja i utvrđivanju okolnosti u cilju rasvjetljavanja ovog krivičnog djela.

U kasnijoj istrazi ovo krivično djelo je dovedeno u vezu sa tragično nastradalim Davidom Dragičevićem, ali u vrijeme prijave ova dva slučaja se nisu mogla dovesti u vezu, navode u MUP-u.

Postojanje odgovornosti, kao i sve okolnosti ovog slučaja utvrdit će unutrašnja kontrola Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ističe da u svim situacijama u kojima postoji sumnja da su policijski službenici napravili propuste u radu, preduzima mjere i radnje na utvrđivanju odgovornosti i sankcionisanju istih.