Saosjećanja susjeda
105

Vučić i Đukanović: Neizmjerna tragedija se desila kod Posušja, dijelimo bol

D. Be.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Saučešće porodicama osmero preminulih tinejdžera kod Posušja uputili su i srbijanski i crnogorski predsjednici Aleksandar Vučić i Milo Đukanović.

Vučić je poručio da je neizmjerna tragedija kada se iznenada zaustavi životni put osmoro mladih ljudi, koji su na taj put tek zakoračili.

"To je gubitak ne samo za Vašu zemlju, nego za čitav region, koji na mladima i njihovoj energiji gradi svoju budućnost. Sa velikom tugom, u ime građana Republike Srbije i svoje ime, upućujem izraze saosećanja i molim da ih prenesete njihovim porodicama i prijateljima", navodi se u pismu Aleksadnra Vučića, saopštila je pres služba predsjednika.

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović uputio je telegram saučešća članovima Predsjedništva BiH povodom tragične smrti osmoro mladih u mjestu Tribistovo kod Posušja.

"Crna Gora dijeli bol prijatelja i susjeda za tragično izgubljenim mladim životima. Molim vas da najiskrenija saosjećanja prenesete porodicama nastradalih", naveo je Đukanović u telegramu.

Đukanović je uputio telegram članovima Predsjedništva BiH, kao i Vladi Zapadnohercegovačkog kantona i građanima BiH.

Jučer su izraze saučešća uputili i hrvatski predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković.

Danas (2. januara) je Dan žalosti na području cijele BiH zbog smrti osam mladih osoba u Tribistovu kod Posušja koja je prvog dana Nove godine donijela veliku tugu u cijeloj državi i regionu.

Podsjećamo, u vikendici kod Posušja jučer je pronađeno osam beživotnih tijela mladih osoba koje su proslavljale Novu godinu. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje, ali zvaničan uzrok bit će poznat nakon uviđaja i obdukcije tijela. Osam preminulih pronašle su osobe iz susjedne vikendice koje su također slavile Novu godinu.