Opća bolnica
1.1k

Vrhunski svjetski ortoped boravi u Sarajevu, radit će više operacija djece s deformitetom

M. G.
Egipatski ortoped Dr. Yasser Elbatrawy, jedan od najpoznatijih svjetskih stručnjaka ortopedske hirurgije, posebno poznat po operaciji produženja i rekonstrukcije ekstremiteta boravi u dvodnevnoj posjeti Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo.

Dr. Elbatrawy , zajedno sa medicinskim timom ove zdravstvene ustanove na čijem je čelu prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, radit će više kompleksnih operacija , djeci koja boluju od teških deformiteta donjih ekstremita.

Na početku prvog operativnog dana, koji je počeo jutros, a nastavlja se i sutra, prof. Gavrankapetanović se zahvalio uvaženom gostu na njegovom angažmanu i naporu da pomogne najmlađim pacijentima. Istakao je da se radi o vrlo zahtjevnim operativnim zahvatima i najosjetljivijoj populaciji kakva su djeca.

Djeca sa teškim deformitetima iz bilo kojeg dijela BiH mogu da se jave u ambulantu dječije ortopedije Opće bolnice.

"Ovo je veliki dan za naše pacijente i našu bolnica jer se radi o svjetskom stručnjaku koji vodi Međunarodni centar za produženje i rekonstrukciju ekstremiteta u Kairu gdje dolaze pacijenati iz cijelog svijeta, posebno SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Australije, Njemačke, Španije i Japana, kao i iz svih zemalja Bliskog istoka i Mediterana, a on je našim pacijentima došao na noge", kazali su iz Opće bolnice.

U ekipi koja je danas radila operacije uz dr. Elbatrawya i prof. Ismeta Gavrankapetanovića bili su i dr. Elma Vukotić, dr. Džemila Abazović, dr. Lejla Muminagić, dr. Alija Džeko (specijalizant), anestetičar Meliha Nogo i instrumentari Enes Gorčević i Emin Džakmić.