Pružili mu podršku
21

Vlada KS iznenađena Selimovićevom odlukom da podnese ostavku na mjesto komesara policije

M. G.
Nusret Selimović
Nusret Selimović
Iz Vlade Kantona Sarajevo saopćili su da su iznenađeni odlukom o podnošenju ostavke Nusreta Selimovića na poziciju komesara policije Kantona Sarajevo.
Kako su rekli, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS je u mandatu Vlade Kantona Sarajevo 2021-2022 imala punu podršku u radu.

"Što se posebno manifestiralo kroz najveća budžetska izdvajanja za potrebe rada iste. Vlada Kantona Sarajevo podržava namjeru komesara da nastavi obavljati dužnosti policijskog komesara do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje zamjenika komesara", saopćili su iz Vlade KS.

Komesar sarajevske policije Nusret Selimović jutros je podnio ostavku, ali će na toj poziciji ostati dok Vlada Kantona Sarajevo ne imenuje njegovog zamjenika. To je Selimović potvrdio za Klix.ba.

"Štiteći integritet pozicije policijskog komesara odlučio sam podnijeti ostavku ministru unutrašnjih poslova i Vladi Kantona Sarajevo. Iako smo imali priliku čuti da je na djelu “svjesno provođenje nečije agende o slabljenju sigurnosnog sistema”, potpuno mi je savjest čista, jer znam da sam predvodio časne ljude u Upravi policije MUP-a Kantona Sarajevo čija je jedina agenda, kao i moja lično, zaštita života i imovine svih građanki i građana Kantona Sarajevo, borba protiv svih oblika kriminaliteta, a naročito protiv organizovanog kriminala i korupcije", izjavio je Selimović rekavši da će nastaviti obavljati dužnosti policijskog komesara u punom kapacitetu do stvaranja zakonskih pretpostavki za imenovanje policijskog službenika za zamjenu komesara.

Selimović se, kako Klix.ba saznaje već dugo vremena nalazio pod velikim pritiskom. Zamjeralo mu se na određenim tehničko-proceduralnim pitanjima te je zbog toga dobijao negativne ocjene Nezavisnog odbora.