{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ukinuto stanje elementarne nepogode u Livanjskom kantonu

S
20.2.2012. u 17:28
0
0
Ukinuto stanje elementarne nepogode u Livanjskom kantonu
0
Ukinuto stanje elementarne nepogode u Livanjskom kantonu
Foto: Ilustracija
Na području Livanjskog kantona ukinut je stanje elementarne nepogode, koje je zbog obilnih snježnih padavina bilo na snazi od 4. februara.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Komisije za procjenu štete u opštinama Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar odmah će početi procjenu štete na svom području, a kompletnu dokumentaciju o tome dostaviće kantonalnoj Komisiji.

Komisija Livanjskog kantona postupiće u skladu sa nadležnostima propisanim Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta u FBiH.

Odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode ukinula je Vlada Livanjskog kantona u tehničkom mandatu na današnjoj vanrednoj sjednici.

Kantonalnom Štabu civilne zaštite su u skladu sa tom odlukom prestala ovlaštenja rukovođenja akcijama spašavanja i zaštite na području svih šest opština, a opštinski štabovi civilne zaštite mogu procijeniti potrebu postojanja ovih štabova u određenom periodu.

Odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode na području Livanjskog kantona bila je na snazi od 4. februara, a donesena je uz saglasnost načelnika svih šest opština u ovom kantonu, zbog velikih snježnih padavina i ekstremno niskih temperatura u uslovima prave sibirske zime.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: