{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Ukinuto stanje elementarne nepogode u Livanjskom kantonu

S
SRNA
20.2.2012. u 17:28
0
0
Ukinuto stanje elementarne nepogode u Livanjskom kantonu
0
Ukinuto stanje elementarne nepogode u Livanjskom kantonu
Foto: Ilustracija
Na području Livanjskog kantona ukinut je stanje elementarne nepogode, koje je zbog obilnih snježnih padavina bilo na snazi od 4. februara.
Komisije za procjenu štete u opštinama Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar odmah će početi procjenu štete na svom području, a kompletnu dokumentaciju o tome dostaviće kantonalnoj Komisiji.

Komisija Livanjskog kantona postupiće u skladu sa nadležnostima propisanim Uredbom o jedinstvenoj metodologiji za procjenu šteta u FBiH.

Odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode ukinula je Vlada Livanjskog kantona u tehničkom mandatu na današnjoj vanrednoj sjednici.

Kantonalnom Štabu civilne zaštite su u skladu sa tom odlukom prestala ovlaštenja rukovođenja akcijama spašavanja i zaštite na području svih šest opština, a opštinski štabovi civilne zaštite mogu procijeniti potrebu postojanja ovih štabova u određenom periodu.

Odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode na području Livanjskog kantona bila je na snazi od 4. februara, a donesena je uz saglasnost načelnika svih šest opština u ovom kantonu, zbog velikih snježnih padavina i ekstremno niskih temperatura u uslovima prave sibirske zime.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: