{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Livanjski kanton: Ostaje odluka o elementarnoj nepogodi

S
SRNA
18.2.2012. u 17:38
0
0
Livanjski kanton: Ostaje odluka o elementarnoj nepogodi
0
Livanjski kanton: Ostaje odluka o elementarnoj nepogodi
Odluka o proglašenju elementarne nepogode na području svih šest opština Livanjskog kantona, koja je donesena 4. februara zbog snježnog nevremena, ostaje na snazi i naredne sedmice, ali se učenici nakon dvije sedmice prinudnog zimskog raspusta vraćaju u školske klupe u ponedjeljak, 20. februara, potvrđeno je iz kantonalnog Štaba Civilne zaštite.
Direktor Uprave Civilne zaštite Livanjskog kantona Frano Laštro rekao je za lokalni radio da je kantonalno Ministarstvo obrazovanja, u dogovoru sa kantonalnim Štabom Civilne zaštite, odlučilo da se redovna nastava u svim školama nastavi u ponedjeljak bez obzira što je i dalje na snazi odluka o proglašenju stanja elementarne nepogode, jer su u većini opština putevi prohodni.

Laštro je potvrdio da štabovi civilne zaštite u opštinama Livno, Tomislavgrad, Kupres, Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar, mogu samostalno donijeti odluku da se nisu stekli uslovi za nastavak prekinute nastave u školama, te da učenici u tim opštinama ostaju van školskih klupa sve dok se ne uspostavi normalan prevoz do njihovih škola.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: