Uzajamna podrška
189

Učenje na daljinu: Evo kako online nastavu učiniti zanimljivom i efikasnom

L. K.
Osjećaj zajedništva i uzajamna podrška su nam potrebne više nego ikad. Kako bi djeci olakšali izolaciju, a online nastavu učinili zanimljivom i efikasnom, COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika priprema za vas mnoštvo ideja i resursa za školu i porodicu.

Za danas iz Zajednice i Centra obrađujemo ideju planiranja sedmičnih aktivnosti i tema te strategija za učenje. "Sedmično planiranje i teme“ je kratka uputa kako možete planirati svoju nastavu tokom čitave sedmice i primjer kako se obrađuju teme kroz različite predmete, oblasti i slično. Možete ih preuzeti na ovom linku.

Strategije za učenje otkrivaju različite alate, strategije i pristupe kako poticati samostalno učenje i mišljenje višeg reda. Preuzmite na ovom linku.

Mjesto susreta je platforma na kojoj, tokom čitave sedmice, možete pronaći raznovrsne ideje i aktivnosti za rad sa djecom, metode i strategije, sedmične izazove, ali i grupe za psihološku podršku za nastavnike/ce, webinare na tražene teme i linkove na korisne sadržaje. Svoje ideje i komentare možete postaviti i na društvenoj mreži Step-a.