Ljepša strana izolacije
52

Zajedništvo i uzajamna podrška: Učestvujte u online izazovima za školarce

L. K.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Osjećaj zajedništva i uzajamna podrška su nam potrebne više nego ikad. Kako bi djeci olakšali izolaciju, a online nastavu učinili zanimljivom i efikasnom, COI Step by Step i Zajednica inovativnih nastavnika pripremaju za vas mnoštvo ideja i resursa za školu i porodicu.

Iz Stepa i Zajednice vas pozivaju da od sada ne propustite niti jedan novi inspirativni resurs, a ako ste slučajno nešto propustili tokom sedmice preuzmite "Sedmične vijesti iz Step-a i Zajednice inovativnih nastavnika/ca" na ovom linku.

Registrujte se i ne propustite inspirativne ideje. Registracija je potpuno besplatna.

Ako želite da se pridružite sedmičnim izazovima, za početak pogledajte rezultate prošlosedmičnog izazova na temu “Vremenska kapsula”. Radove pogledajte na ovom linku , a vrijeme je da spremate vlastiti odgovor na novi izazov. Spremamo dječiji časopis!, objasnili su iz Zajednice.

Mjesto susreta je platforma na kojoj tokom čitave sedmice možete pronaći raznovrsne ideje i aktivnosti za rad sa djecom, metode i strategije, sedmične izazove, ali i grupe za psihološku podršku za nastavnike/ce, webinare na tražene teme i linkove na korisne sadržaje. Svoje ideje i komentare možete postaviti i na društvenoj mreži Step-a.