Sa Spiljanskog mosta
128

U Konjicu nastavljena potraga za automobilom i djevojkom koji su sletjeli u Neretvu

G. Š.
Ilustracija: Potraga na rijeci (Foto: H. M./Klix.ba)
Ilustracija: Potraga na rijeci (Foto: H. M./Klix.ba)
Radi pronalaska tijela djevojke i automobila kojim je sinoć sletjela u Neretvu kod Konjica, po prijavi njenog suvozača koji je uspio isplivati i u veoma lošem psihičkom stanju je smješten na neuropsihijatriju, policija je angažirala sve službe koje im mogu pomoći.
Ove informacije za Klix.ba je potvrdio glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

"U 20:40 policijska patrola je kod Spiljanskog mosta zatekla osobu s vidnim povredama koja je izjavila da su dva kilometra naviše on i njegova saputnica sletjeli u Neretvu. Policijska patrola je pronašla mjesto gdje je vozilo sletjelo, Neretva je bila nabujala i mutna, ali nisu uočili vozilo", kazao nam je Marić.

Policijska uprava Konjic je, kako navodi, organizirala potragu cijelu noć i danas kontaktiraju druge službe koje su za to sposobne da pronađu vozilo i stradalu osobu koja je prema izjavi saputnika upravljala vozilom, a radi se o ženskoj osobi koja je njegova djevojka.

Dežurna tužiteljica iz Konjica, koja je na terenu, nam kaže kako nemaju nikakvih novih informacija ni tragova te očekuju ronioce da bi pronašli vozilo i tijelo nestale djevojke. Ona naglašava da je cijeli slučaj prijavio muškarac koji je bio u veoma lošem psihičkom stanju.

"Prema priči muškarca koji je na neuropsihijatriji, vozilom je u rijeku sletjela njegova djevojka, sada istražujemo to, jer od njega još nije uzeta validna izjava. On je još na psihijatriji, a bez uviđaja i pronalaska vozila i dok se ne izvedu činjenice ne možemo govoriti o slučaju", kazala je tužiteljica za Klix.ba.