Svijet
0

Zvizdić uputio telegram saučešća Davutogluu i Medvedevu

Anadolija
Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Denis Zvizdić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjedavajući Vijeća ministara BIH Denis Zvizdić uputio je telegram saučešća premijeru Republike Turske Ahmetu Davutoglu u kojem je izrazio sauščešće povodom terorističkog napada izvedenog u jutarnjim satima u subotu u Istanbulu.

"Duboko smo potreseni novim terorističkim napadom koji se dogodio u Istanbulu. U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime upućujem Vam iskreno saučešće. U borbu protiv ekstremizma i svih oblika terorizma moramo raditi ujedinjenim snagama i boriti se protiv svih prijetnji koje ugrožavaju sigurnost i mir u svijetu", navedeno je u se u telegramu Zvizdića premijeru Davutogluu.

U terorističkom napadu koji se dogodio u subotu oko 11 sati, u istanbulskoj ulici Istiklal, u kvartu Beyoglu, poginule su četiri osobe i bombaš samoubica. U napadu je povrijeđeno 39 osoba, među kojima 24 strana državljana.Terorisitčki napad u Istanbulu osudili su mnogobrojni državni zvaničnici, kao i brojne organizacije. Denis Zvizdićuputio je telegram saučešća i premijeru Ruske Federacije Dmitriju Medvedevu povodom jučerašnjeg pada aviona na jugu Rusije. U nesreći su poginule 62 osobe.

"U ime Vijeća ministara BiH i u svoje ime upućujem Vam iskreno saučešće povodom stradanja Vaših građana u avionskoj nesreći . Naše misli su sa Vašim narodom. Molim Vas premijeru da porodicama poginulih prenesete izraze najiskrenijeg saučešća", navedeno je u telegramu Zvizdića premijeru Medvedevu.