Sarajevo
3

Zvizdić s predstavnicima Udruženja generala BiH: Državna imovina mora biti u potpunosti zaštićena

T. K.
Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić sastao se danas sa predstavnicima Udruženja generala BiH i razgovarao o aktuelnoj političkoj i sigurnosnoj situaciji u BiH.

Predsjedavajući Zvizdić se zahvalio članovima Udruženja na podršci u borbi za jačanje integriteta, suvereniteta, političke samostalnosti i međunarodnog subjektiviteta države BiH.

Razgovarali su i o državnoj imovini BiH i složili se da je državna imovina izraz suvereniteta i zbog toga mora biti u potpunosti zaštićena.

Zvizdić i predstavnici Udruženja generala razgovarali su i o evropskom i NATO putu BiH. Naglasili su da je važno očuvati mir i podstaknuti napredak države i državnih institucija BiH i da tim ciljevima sve patriotske i probosanski orijetirane strane moraju biti posvećene.

Članovi Udruženja generala BiH su se saglasili sa inicijativom Zvizdića da se u Brčko Distriktu BiH stacioniraju trupe EUFOR-a ili NATO-a što će doprinijeti stabilnosti i prestanku prijetnji secesijom BiH. Rekli su i da prioritet vlasti u BiH treba biti ekonomski razvoj i stabilnost i da svi stranački ili personalni interesi moraju biti podređeni interesima države BiH.

Sastanku su, osim predsjednika Udruženja generala BiH Rizve Pleha, prisustvovali i general Džemal Merdan i generalni sekretar Udruženja Sadik Klinić.