Upozorila policija
3

Žrtve požara u Londonu možda nikada neće biti identificirane, strahuje se da ima još mrtvih

Klix.ba
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Žrtve stravičnog požara koji je prije dva dana zahvatio zgradu sa više od 120 stanova u zapadnom dijelu Londona, možda nikada neće biti pronađene i identificirane, upozorili su sigurnosni službenici.

Policija od srijede, 14. juna, traga za tijelima osoba koje su poginule u požaru u Grenfell neboderu. Dosad je identificirano šest žrtava. Vatrogasci su kazali kako ne očekuju da će pronaći više preživjelih, a vjerovatno ni tijela poginulih.

"Nažalost, nećemo moći identificirati sve žrtve. Nadam se da broj poginulih neće biti trocifren", rekao je policijski komandant Stuart Cundy.

Dosad je poznato kako je 17 osoba poginulo, ali ovaj broj mogao bi biti veći s obzirom na to da je desetine nestalih osoba, uključujući i kompletne porodice. Stotine osoba su povrijeđene, a 37 ih je hospitalizirano, od kojih je 17 u kritičnom stanju.

Požar u neboderu Grenfell u luksuznoj četvrti izbio je navodno kada se zapalio građevinski materijal koji je bio namijenjen za renoviranje zgrade. Vatra se brzo proširila zbog loše obložene fasade, zbog čega je izgorjela skoro cijela zgrada.

Tačan uzrok požara bit će poznat nakon istrage.