Svijet
90

Žrtva trgovine ljudima: Meksikanka u četiri godine silovana 43.200 puta

Klix.ba
Karla Jacinto (Foto: Facebook)
Karla Jacinto (Foto: Facebook)
Meksikanka Karla Jacinto, nakon što je oslobođena od trgovaca bijelim robljem, ispričala je svoju tužnu ispovijest. Naime, u posljednje četiri godine silovana je i po 30 puta dnevno.

Kako je izjavila za CNN, sve je počelo kada je imala samo 12 godina, kada ju je oteo lokalni svodnik u glavnom gradu Mexico Cityju.

Dok je čekala prijatelje u blizini željezničke stanice prišao joj je dječak sa čokoladicom, rekavši da joj je jedan čovjek poslao slatkiš. Nedugo zatim Karli je prišao stariji muškarac predstavivši se kao prodavač polovnih automobila.

"Bio je vrlo šarmantan i činio se kao veoma pristojan čovjek. Ispitivao me o mom porijeklu, te me tješio kada sam mu ispričala da su me roditelji zlostavljali", opisala je Karla svoj prvi susret sa, kasnije će se ispostaviti, trgovcem ljudima.

Razmijenili su brojeve telefona, a bila je veoma uzbuđenja kada ju je muškarac nazvao sedam dana kasnije.

"Pozvao me da s njim obiđem Pueblu. Bila sam veoma zadivljena kada je došao po mene u šljaštećem crvenom sportskom automobilu. Nikada u životu nisam vidjela takav auto", rekla je Karla.

Naime, nekoliko dana prije ovog događaja djevojčicu je pretukla njena majka, što je olakšalo njenu odluku da krene s muškarcem. Tada 22-godišnjak lako je uspio deset godina mlađu djevojčicu nagovoriti da ostane u njegovom stanu u gradu Pueblu.

"Živjela sam s njim tri mjeseca tokom kojih me tretirao veoma dobro. Bio je nježan, kupovao mi je odjeću, slatkiše i cvijeće. Sve je bilo divno", rekla je Karla.

Četvrtog mjeseca njenog suživota sa muškarcem stvari su se promijenile iz temelja. Ostavljao ju je samu sedmicama, a u stan su ubrzo počeli dolaziti njegovi prijatelji koji su svake sedmice dovodili druge djevojke. Kada je konačno skupila hrabrost da ih pita šta se dešava, suočila se sa strašnom istinom - čovjek kojem je vjerovala je svodnik.

"Natjerao me da spavam s muškarcima koji su dolazili u stan, govorio mi koje poze da koristim kako bih što više zadovoljila mušterije, kako bi mi davali više novca", opisala je mlada Meksikanka svoje nemilo iskustvo.

Kako je navela, "smjena" je počinjala u 10 ujutro i trajala do iza ponoći.

"Silovali su me i po 30 puta dnevno, sedam dana u sedmici, 365 dana u godini... Neki muškarci su mi se smijali jer sam plakala. Zatvorila bih oči kako ne bih vidjela šta mi rade i kako bih što manje osjetila", rekla je Jacinta, koja je tada imala samo 12 godina.

Njena noćna mora trajala je pune četiri godine, a spašena je 2006. godine tokom akcije meksičke policije usmjerene protiv trgovine bijelim robljem.

Danas 25-godišnjakinja žestoka je aktivistica za pomoć žrtvama ove vrste kriminala. Svoju priču ispričala je papi Franji, a održala je govor i pred američkom Kongresom.