Svijet
0

Zračni i međunarodni željeznički promet polako se vraća u normalu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Zračni i međunarodni željeznički promet polako se vraćaju u normalu u nekim dijelovima Evrope, nakon snijega i leda koji je svuda izazvao haos.

Prekidi zračnoga i željezničkog prometa u kontinentalnoj Evropi i onog koji povezuje Veliku Britaniju s kontinentom, stvorili su prometni haos za desetke tisuća putnika nakon obilnog snijega preko vikenda, i to baš u vrijeme pred Božić.

Londonska zračna luka Heathrow i aerodrom u Frankfurtu saopćili su na svojim internetskim stranicama da se vraćaju u normalu. Na Heathrowu je za srijedu predviđeno oko 800 letova, što je 70 posto kapaciteta, dok zračna luka u Frankfurtu, najveća u Njemačkoj, radi punim kapacitetom.

Njemački željeznički operator Deutssche Bahn saopćio je da će uvesti dodatne vozove od srijede zbog navale putnika te da će oni voziti do 31. decembra, prenijela je Hina.

Putnici Eurostara, brzog voza koji povezuje London, Bruxelles i Pariz, zamoljeni su da dođu na kolodvore jedan sat prije polaska vlaka kako bi se izbjegla gužva i nepotrebno čekanje. Usto, iz tvrtke je saopćeno da devet od 52 Eurostarova voza u srijedu neće voziti.