Prvo svjesno kršenje zakona
0
Žena iz prkosa izašla na ulicu sa burkom
Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
iskreno ovo je stvarno pretjerivanje. ne znam sta moze navesti zene da ovo rade. ovo je ko anomalija. ja sam musliman, ali ovo nije u redu
Neka onda zabrane i kratke suknjice, kratke majice... Ja nisam, lično, za ove burke, ali uništavaju prava ljudima koji žele to nositi.. Sramota !
http://www.youtube.com/watch?v=FqxN40Mr--0 ... neka pametnjakovici pogledaju ... sta je nasa tradicija
A zasto bi Evropa bila tolerantna na ove stvari kada jedna Evropljanka bez marame nemoze prosetati ulicama velikog dijela islamskih zemalja? U Evropi se dozvoljava i gradnja dzamija i sve ali, ima jedno veliko ali. Vrijeme je da se postavi granica i da sve druge zemlje slijede Francusku. Ova burka nema veze ni sa islamom ni sa vjerovanjem u Boga.
Ako im se ne svidja neka idu tamo gdje mogu nositi takvu odjecu, ili neka otkriju lica. Sta su to one bolje vjernice od ostalih ako ne daju da im se vide lica. A Francuska na svom teritoriju moze da donosi zakone koji joj odgovaraju i da trazi da se moze ustanoviti identitet osobe koja je na ulici i u javnom prostoru. Pozdravljam zakon, nisam protiv da ga i mi donesemo. Dakle OTKRITI LICA, nike ne zabranjuje pokrivanje kose i usiju.
A zašto dotična ako joj se nesvidja ode u neku izrazito muslimansku zemlju, recimo Avganistan ili tako nešto ?
no.fly zone iznad Francuske.
21. vijek? Sta sad, ni ja nisam musliman zato sto mi se ne sviđa ovo? Pa đe je ovo normalno svega vam?
iskreno, treba zabraniti ove \"nindže\"! ideš ulicom i ne znaš ko je ispod, policajac je zaustavlja, ona se protivi pokazati lice, u sudnici se protivi sudiji pokazati lice... dakle, identifikacija nemoguća! hidžab, kao normalan način pokrivanja, je svugdje dozvoljen i treba biti dozvoljen! i de, pozabavite se malo problemom u ovoj državi, kao npr. neprestano nacionalno prepucavanje da bi nas mogli što više pokradati!
Sta takve spodobe rade u Europi, neka sjede u kuci... Treba ovo uvesti i u BiH, kazna 1500KM i eto nama para u budzetu :)
AKA.DEMIK TI SI STVARNI KRETEN
Pa šta bi htjeli muslimani u Francuskoj?! Da bude kao u Saudiskoj Arabiji?! Tamo kršćani nemaju nikakva prava!Neki dan je fudbaler iz Rumunije protjeran iz arabije zato što je imao istetoviran križ na tijelu! Kršaćni nesmiju nogom pristupiti u Meku a ovi kažu da su im ugrožena ljudska prava u Francuskoj!He,he...kad bi barem za 10% muslimani bili liberalniji prema nemuslemanima u \"ljudskim pravima\",svijet bi bio sretnij!
u rimu budi rimljanin, u parizu parizanin ako vec ides negdje zato sto ti je tamo bolje nego kod kuce, nemoj ocekivati da se drugi tebi prilagodjavaju .... ako je nosenje burke tim ljudima vaznije nego druga pravila zivota koja tamo uzivaju, imaju na raspolaganju veliki broj drugih mjesta na planeti gdje je mogu nositi ... nikako ne slazem sa nametanjem svojih obicaja i gledanja na svijet sredini u koju dolazis zato ne vidim nista sporno u volji francuza da postave granicu u prihvatanju razlicitosti
ako je nekom normalno ovo pokrivanje lica glup je ko ovan naravno da treba zabraniti pa ovo je cirkus zbog cega ovo rade ??? nije ovo islamski propis pa zbog ovih nindji islam sve vise i vise ima losu reputaciju
Nije problem burka,nego je problem što pod burkom može da bude terorista opasan dinamitom!U svakom slučaju pozdravljam ovu odluku.Ko hoće nosati burke neka ide u Kabul ili u Gornju Maoču.
ja mislim da je IS.US pravi a MUH.AMED lazni prorok.. koje su mi sanse na kladionioci kada umreme ? u zapadnom razvijenemo svjetu 100% idem u raj, u arapskom nerazvijenom i zaostalom 100% idem u pakao.. zasto je onda bog od nerazvijenog, primitvnog i zaostalog svjeta stvarn a ovaj od zapadnog razvijenog,koji je nosilac svega dobroga u razvoju ljudkse civlizacije, nestvaran ? ja mislim bosnjaci da ja imam vece sanse od vas ..osim ako ste vi tolarentni prema hriscanima i onda vam oni gore oproste sto niste znali ..
treba onda i Škotima zabraniti suknjice, jer....dize mi se kada ih vidim, a to je seksualno uznemiravanje mog malca