Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Uopšte nije po Richetrovoj skali koja je davno napuštena, ali Klix kao još poneke novine krivo prenose ili samovoljno dodaju tu riječ Richter. Ovaj zemljotres je izražen u *Mw*, skale magnitutnog momenta http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=555101a ne Richtera. U Richterovoj skali bi bio izražen u ML koja ionako ne mjeri ništa preko 7.
Nađen pasoš
Zemlja nas uporno opominje da je prestanemo maltretirati svojim egoizmom i da cuvamo okolis i vazduh. Nadati se da do cunamija nece doci.
Sve si u pravu, ali zemljotresi su pojava koja nema nikakve veze sa tim. Pominju se i u zapisima od prije par hiljada godina, bilo ih i prije industrijske revolucije i bice jos nazalost. Poplave, pozari, globalno zagrijavanje je druga prica, ali zemljotresi ne.
@Mickey10 znam da su se zemljotresi pojavljivali i prije nego se pocelo goviriti o globalnom zagrijavanju - al mislim a obzirom da je to postala sve ucestalija pojava, skoro pa svaki dan ili sedmicu, zemljotres ovdje ili ondje- da ima veze sa globalnim zagrijavanjem. Znas i sam kada tjelsena temperatuta kod covjeka se povisi, kako drhtis i u kakvom je stanju tijelo, tako ti je isto sa zemaljskom kuglom.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako je čovjek glup i naivan umjesto da svi teže da se živimo u miru i toleranciji i da sve bude ok ,a ne da očekujemo ovakve rezultate tj zemljotrese i sl od Onoga koji sve stvara. Žalosno onda stradaju i nevine žrtve zbog nekih tamo ideala i njihove pohlepe.
Mene je sramota vjerske zatucanosti naroda u BIH i da ovo citam krajem 2016. god. I onda se neko pita kako to da je BIH ovakva. Kakva da bude drugacija sa ovakvim narodom.
Cileanski focak platio kafu.
Sarajevo 2,3 stepeni po Richterovoj skali Kazu Sarajlije Zabrinute. Cile 7,7 stepeni po Richterovoj skali pa to je zemljotres a ne ovo nase.