Prati situaciju
56

Zelenski o pobuni Wagnera: Putinova reakcija je slaba, a vertikala moći se urušava

V. K.
Volodimir Zelenski (Foto: EPA-EFE)
Volodimir Zelenski (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski u razgovoru za CNN govorio je o pobuni koju je grupa Wagner izazvala u Rusiji te je poručio kako je to dokaz da Vladimir Putin gubi moć.

Komentirajući dešavanja u Rusiji, Zelenski je rekao kako je upućen u sve što se dešavalo.

"Vidimo i Putinovu reakciju na sve. Slaba je. Prvo što vidimo je da on ne kontrolira sve. Wagner se kretao duboko u Rusiji i zauzimajući određene regije pokazali su koliko je to lako učiniti. Putin ne kontroliše situaciju u tim regijama. Sva ta vertikala moći koju je imao samo se ruši", rekao je Zelenski.

U intervjuu koji će u punom formatu biti objavljen 5. jula, Zelenski se osvrnuo i na razgovore sa šefom CIA-e te je rekao kako je iznenađen što je takva informacija dospjela u javnost.

"Bio sam iznenađen kada je u medijima objavljena informacija o mom sastanku sa Billom Burnsom. Moja komunikacija sa šefom CIA-e uvijek treba biti iza kulisa. Razgovaramo o važnim stvarima. Imamo dobre odnose sa CIA-om i razgovaramo", poručio je ukrajinski predsjednik.

Također, Zelenski je u razgovoru za CNN potvrdio i glavni cilj Ukrajine u ratu.

"Ne možemo zamisliti Ukrajinu bez Krima. Dokle god je Krim pod okupacijom to znači samo jedno - rat još nije završen. Ukoliko dobijemo mir bez Krima, onda to neće biti pobjeda", zaključio je Volodimir Zelenski.