Prevencija širenja virusa
104

Zdravstveni radnici u Londonu dobili e-bicikla kako se ne bi vozili javnim prijevozom

D. B.
Ključni zdravstveni radnici u Londonu dobili su na tromjesečnu posudbu e-bicikla kako se ne bi vozili javnim gradskim prijevozom u vrijeme pandemije koronavirusa.

Zdravstvenim radnicima je ponuđeno 20 Gocycle GS e-bicikala, a još veći broj će omogućiti i drugi brendovi poput Raleigha, piše The Verge.

Besplatni e-bicikli će smanjiti troškove prijevoza zdravstvenih radnika te će im pomoći da se distanciraju od drugih ljudi, prvenstveno tako što neće morati koristiti vozila javnog prijevoza.

Prošle sedmice je kompanija Brompton ponudila 200 bicikala zdravstvenih radnika, a mjesec dana korištenja će ih koštati samo jednu funtu. Uber je također ponudio 50 besplatnih vožnji njegovim električnim Jump biciklima, ali i besplatne vožnje automobilima te obroke za zdravstvene radnike. Vozačima će vožnje biti plaćene, a Uber im je omogućio i sredstva za dezinfekciju ruku i površina.

Prodavnice bicikala u vrijeme pandemije koronavirusa imaju status "esencijalnih" tako da su im vlasti dozvolile da rade. Kako pokazuju podaci, posao cvjeta.