Ima i povrijeđenih
66

Zbog pucnjave u Philadelphiji tokom bajramske proslave uhapšeni maloljetnici

S. Š.
Izvor: X.com
Izvor: X.com
Pet osoba je uhapšeno, od kojih su četiri maloljetne osobe, nakon pucnjave u srijedu popodne koja se dogodila u parku u zapadnoj Philadelphiji tokom proslave Ramazanskog bajrama.
Pucnjava se dogodila u 14:30 po lokalnom vremenu, a u parku je na vjerskoj proslavi bilo prisutno oko hiljadu građana, potvrdio je policijski komesar Kevin Bethel.

Jedna žena koja je ujedno očevidac pucnjave, kazala je kako su na vjerskoj proslavi bile postavljene ležaljke, stolovi za piknik i igračke za djecu. Na proslavi je bilo prisutno i dosta djece. U trenutku kada se zapucalo zavladala je opća panika, a porodice su odmah nastojale da zaštite svoje najmilije.

Dvije grupe koje su bile u parku počele su da razmjenjuju vstru, ali policija ne vjeruje da je incident povezan sa vjerskim slavljem, rekao je komesar.

Policajci su zaustavili trojicu osumnjičenih muškaraca i jednu ženu koji su bježali i pronašli četiri komada oružja, rekao je Bethel. Od te četvorice osumnjičenih, troje su bili maloljetnici, dodaje se. Drugi policajac se obračunao sa 15-godišnjim osumnjičenim muškarcem, pucajući i pogodivši tinejdžera u rame i nogu i od njega je u tom trenutku uzeo oružje.

Taj osumnjičeni je potom prebačen u bolnicu.

Jedna osoba je prebačena u bolnicu sa prostrijelnom ranom na stomaku, dok je maloljetnik hospitalizovan zbog rane na ruci. Obojica su bili u stabilnom stanju u srijedu popodne, dodao je.

Pucnjava je izazvala šok u okolnoj muslimanskoj zajednici, čiji su članovi rekli za CNN da su razočarani što je proslava jednog od najsvetijih dana religije završila nasiljem. To je još jedan put kada je izbila pucnjava na događaju koji je trebao biti siguran i pogodan za islamske vjernike u SAD-u.