Svijet
0

Zbog fantazija o silovanju žena Britanac se dobrovoljno kastrirao

Klix.ba
Sve više zemalja svijeta pokušava se izboriti za hemijsku kastraciju kao legalan način kažnjavanja seksualnih prijestupnika. Među tim zemljama je i Velika Britanija. Hemijska kastracija je medicinski zahvat nakon kojeg su muškarcu smanjenje sposobnosti za seksualni život, a već se sprovodi u Poljskoj, Rusiji i pojedinim zemljama SAD-a.

U TV emisiji This Morning's Crime Week svoju priču s gledaocima podijelio je Steve koji se dobrovoljno prijavio za hemijsku kastraciju, jer su njegova fantaziranja o silovanju i ubistvu postala opasna.

Fantazije su počele u njegovim ranim dvadesetim godinama.

Shvativši da je postao rizik za ženski rod, Steve se obratio za pomoć dr. Federoofu, koji ga je upisao u program za hemijsku kastraciju.

"Sve je krenulo kada sam počeo varati svoju tadašnju partnericu. Tada sam upoznavao žene putem interneta i sastajao se s njima te je sve uznapredovalo. Seks mi je postao dosadan i počeo sam tražiti ekstremne metode. Izazov mi je bio da upoznam ženu na internetu i što brže je odvedem u krevet. Vremenom je sve postalo nasilno i tada su se razvile fantazije o seksualnim napadima i silovanju, čak sam zamišljao i kako ubijam ženu s kojom spavam", rekao je Steve u emisiji tokom koje je njegov identitet bio zaštićen.

Njegove fantazije su zamalo postale i stvarnost.

"Tu noć sam izašao, ponio potrebni alat i stavio ga u gepek. Vozio sam se okolo i pozvao jednu ženu. Bilo je lako, ali nisam je povrijedio", istakao je Steve.

Njegov terapeut smatra kako je ženu spasilo to što je započela konverzaciju.

"Dugo sam imao djevojku, ali je nikada nisam povrijedio", dodao je Steve.

Ovaj Britanac dobrovoljno se prijavio za hemijsku kastraciju te je okarakteriziran kao ekstremno opasna osoba.

Kada je počeo tretman, Steve je odmah primijetio rezultate i osjeća se bolje.

"Izgubio sam interes, nema više fantazija, a nisam imao seks godinu i po", kazao je Steve.