{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Zatvorena agencija koja je promovisala "abortus turizam"

A
10.8.2012. u 12:27
22
71
Zatvorena agencija koja je promovisala "abortus turizam"
22
Zatvorena agencija koja je promovisala "abortus turizam"
Cenzig Aydin
Ured za promociju kulture i turizma Ambasade Republike Turske u Sarajevu saopćio je danas da je zabranjen rad turističkoj agenciji "Baracuda Turizm", koja je promovisala takozvani "abortus turizam", a o čemu su proteklih dana izvještavali bosanskohercegovački mediji.
Prema pisanjima domaćih medija, kompanija "Barracuda Tour Company" iz Istanbula prije dvije sedmice počela je organizirati turistička putovanja čiji je cilj izvođenje abortusa u stranoj zemlji, a jedna od veoma popularnih destinacija je BiH, gdje četiri dana, tri noćenja i abortus ukupno koštaju 600 dolara.

U pisanoj izjavi atašea za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovine Cengiza Aydina navodi da je Ministarstvo za kulturu i turizam Republike turske prije deset dana otvorilo istragu o ovom slučaju.

"Turska je uložila velike napore u razvoj turizma. Ovaj nesretni slučaj šteti imidžu Turske. On nije u skladu s našim etičkim shvatanjima i shvatanjima turizma uopće. Odlukom Ministarstva kulture i turizma Republike Turske spomenutoj agenciji je oduzeta turistička licenca", navodi se u saopćenju.

Kako je u izjavi za agenciju Anadolija (AA) pojasnio ataše Aydin, utvrđeno je da je agencija "Baracuda Turizm", pored BiH, nudila i posjete radi abortusa i u Ukrajini, Rumuniji i još nekim zemljama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: