Upozorenje na snazi
26

Zastrašujuće scene u Chicagu: Tornado ugrozio centar grada, aerodromi ne rade

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
U srijedu su nekoliko tornada i oluje s grmljavinom zahvatili šire područje Chicaga, što je dovelo do obustave svog zračnog prometa na aerodromima O'Hare i Midway u trećem najvećem američkom gradu.

Četiri okruga u sjeveroistočnom Illinoisu, uključujući okrug Cook, gdje se nalazi Chicago, bili su pogođeni najmanje osam tornada. Svi komercijalni letove na aerodromima O'Hare i Midway su zaustavljeni, dok su odlasci letova iz tih zračnih luka odgođeni.

Prema podacima FlightAwarea, više od 320 letova je otkazano, dok su gradski zvaničnici upozorili stanovnike grada da se sklone.

Nacionalna meteorološka služba izvijestila je da su tornada u gradu Countryside u okrugu Cook izvlačila drveće iz korijena i skidala krovove, dok su u La Grangeu stakla na automobilima razbijena.

Više hiljada stanovnika je ostalo bez struje, a ured gradonačelnika Brandona Johnsona je preporučio građanima Chicaga da ograniče potrošnju vode kako bi se spriječile poplave. Upozorenje na tornado za Chicago još uvijek nije ukinuto.