Svijet
5

Zašto nećemo glasati za Hillary: Twitter preplavili negativni komentari o njenoj kandidaturi

Klix.ba
Društvene mreže ubrzo su nakon entuzijastične najave Hillary Clinton pokazale i drugu stranu glasačkog raspoloženja građana SAD-a.
Foto: EPA
Foto: EPA

Clinton je u nedjelju najavila kandidaturu za američku predsjednicu, a nekoliko sati nakon toga Twitter je preplavio hashtag "#Why Im not voting for Hillary" ili "Zašto neću glasati za Hillary". Tema je postala najčitanija na stranici Twittera na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Dok većina sigurnih glasača Demokratske stranke podržava njenu drugu kandidaturu, pojavili su se i glasači koji iznose svoje stavove zašto glasanje za suprugu Billa Clintona nije dobra ideja.

Razlozi sežu od njene navodno loše reakcije nakon ubistva četiri Amerikanca u Libiji 2012. godine, pa do kritike njenog političkog usmjerenja koje je prema mišljenju nekih postalo konzervativnije nego ranijih godina.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Ipak, činjenica je da Clinton za sada nema ozbiljnih protukandidata unutar Demokratske partije i izvjesno je da će upravo ona biti predstavnica te stranke na predsjedničkim izborima 2016. godine.