Svijet
70

Najmoćniji kandidat: Hillary Clinton bi mogla postati predsjednica SAD-a

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Dok se Hillary Clinton priprema za početak kampanje za predsjedničke izbore 2016. godine, postaje jasno da će vjerovatno ona biti izbor Demokrata.

I pored ovomjesečnih kritika vezanih za njenu korespondenciju za vrijeme obavljanja dužnosti državne sekretarke, izvjesno je da je Clinton za Demokrate ne samo mogućnost, već i velika potreba, piše HuffingtonPost.

Demokrate u Kongresu računaju na snažnu kampanju Hillary Clinton kako bi im pomogla da se usprave i vrate većinsku moć. Vođe partije na svim nivoima žele njenu pomoć u prikupljanju donacija i širenju "duha Demokratske partije".

Poruka Demokrata je jasna, piše HuffPost, a ona glasi da je supruga bivšeg predsjednika Billa Clintona jednostavno politički prevelika da doživi neuspjeh.

"Ne postoji niko drugi – ona je naš cjelokupni plan. Ona je najiskusnija i najkvalifikovanija osoba koja se može nominovati", rekla je Sarah Kovner, vodeći donor Demokrata u državi New York.

Clinton je već dvije godine snažan kandidat za demokratsku nominaciju, uz najjače alternative koje stoje sa strane. Viši predstavnici partije izgradili su multimilionsku političku infrastrukturu koja bi trebala napraviti put prema njenoj kandidaturi.